Hva trenger du det første året med baby?

Man trenger en god del utstyr det første året med ny baby. De færreste som aldri har hatt barn kan forestille seg hvor mye utstyr man trenger det første året med ny baby. Det kan rett og slett være overveldende hvor mye som må skaffes og ordnes når man har en baby på vei. Selv om man gjerne får litt klær og utstyr i gave fra familie og venner, er det ikke til å stikke under en stol at man vil ha ganske store utgifter på akkurat dette første året. Med noen få unntak kan imidlertid det meste skaffes brukt – enten via familie og venner eller via bruktsalg, for eksempel på nettet.

En baby trenger myebaby ting

Babyen trenger selvfølgelig en del klær, blant annet sokker, bodyer og luer. Avhengig av når på året babyen er født trengs det at man kjøper passende klær, enten til sommer- eller vinterbruk. Blant forbruksvarer trengs nødvendigvis bleier og vaskeservietter– man bør dessuten sørge for å skaffe babypudder, salve og lignende. Avhengig av om det skal ammes eller ikke, trenger man dessuten morsmelkerstatning. Det anbefales dessuten at alle spedbarn får tilskudd av D-vitamin i form av tran eller D-vitamindråper. Fra omtrent 6 måneder bør dessuten fast føde introduseres som supplement til morsmelk/morsmelkserstatning.

Før babyen er født trenger man et bilsete for å frakte babyen hjem fra sykehuset, og selvfølgelig en seng som en baby kan sove i. Man trenger dessuten en vogn som kan benyttes for å trille turer med. Avhengig av årstid kan man dessuten trenge for eksempel myggnett eller dunpose/ullteppe. Innendørs ønsker man gjerne å ha en lekegrind eller et leketeppe, og dersom man har trapper og/eller peis, må man etter hvert som babyen lærer å krabbe, ha grinder for å hindre tilgang. Man trenger dessuten et stellebord og gjerne også en stellekommode for å gjøre bleieskift og påkledning enklere.