Gravid smykker

De fleste har vel hørt om gravid smykker, men hva er det egentlig? Gravid smykker er vakre anheng som benyttes av gravide. I tillegg til å være et lekkert smykke som pynter opp antrekket, har det en praktisk funksjon. Inni smykket finnes det en xylofon – en liten ball som hopper rundt og gir fra seg en svak lyd når kvinnen beveger seg. Når man bærer gravid smykker langt nede på magen, kan barnet høre denne lyden. Den magiske og beroligende lyden fra smykket roer ned barnet mens det er i magen, og etter fødselen kan babyen kjenne igjen den samme lyden.

Smykker i ulike former

Gravid smykker er også kjent som mamma smykker eller bolasmykker, og en av de mest kjente leverandørene i Norge er Babylonia Bola. Smykkene finnes i ulike former blant annet som hjerte og kule, og i ulike mønstre og farger. Her er det bare å finne et som passer for akkurat deg. Alle anhengene leveres med et langt smykkerhalsbånd som kan justeres til å passe den enkelte. Ettersom lyden er tiltenkt babyen i magen, skal selvfølgelig kjedet justeres slik at anhenget bæres helt nede ved magen. Anhenget er normalt rundt 20 mm i diameter, og er selvfølgelig helt nikkelfritt.

Bolasmykker kommer opprinnelig fra Mexico og har i tillegg til en estetisk funksjon en beroligende effekt på barnet i magen. Smykkene kommer som nevnt i en rekke ulike farger og fasonger, men uavhengig av anhengets utforming inneholder det en liten xylofon som reagerer på kvinnens bevegelser – når anhenget beveger seg vil den lille ballen i anhenget danse rundt og avgi en svak lyd. Denne lyden er meget svak og vil ikke høres av andre i nærheten. Kjedesnoren som anhenget kommer med kan justeres slik at det kan bæres langt nede på den gravide magen. Fra fosteret er omtrent 20 uker gammelt vil det kunne høre og gjenkjenne den beroligende lyden.