Pedagogiske spill

Det finnes en rekke ulike pedagogiske spill for smarttelefon og nettbrett. Mange av disse spill er dessuten egnet til babyer og småbarn, og er tilgjengelig uansett om man benytter en Android- eller en Apple-enhet. Slike pedagogiske spill kan fungere både som en morsom leke og som et nyttig og lærerikt verktøy. Jo mindre barnet er jo enklere må selvfølgelig det pedagogiske spillespillt være. Selv de aller minste kan imidlertid ha stor glede av å utforske skjermen som gir respons i form av bilder, videoer eller lyder. Slike pedagogiske spill kan gjøre at babyen utfører handlinger for å fremkalle et bilde eller en lyd – ikke ulikt tradisjonelle leker som vi selv kjenner fra barndommen, for eksempel babyranglen.

Spill for babyen

Appen Baby Rattle Toyer en moderne utgave av den velkjente babyranglen. Dette pedagogiske spill kan introduseres for babyen allerede ved lav alder, og kan gjerne være barnets første møte med den digitale verdenen. Spillets funksjonalitet er svært enkel, noe som gjør at det passer selv for de aller minste. Etter hvert som babyen trykker på skjermen vil ulike figurer dukke opp i form av dyr, stjerner og sol. De flotte fargene og lystige melodiene underholder barnet samtidig som det lærer barnet å utføre motoriske oppgaver ved en tidlig alder.

Selv om det pedagogiske spillet Sound Touch er mest rettet mot eldre barn, vil også babyer ha glede av denne appen. Sound Touch er enkelt og intuitivt å bruke og inneholder flotte lydopptak og vakre bilder. Barnet kan lytte til og lære mer enn 400 bilder av dyr, kjøretøy og instrumenter, blant annet hest, katt, tog og trompet. I dette spillet får barnet muligheten til å velge fra en omfattende liste av lyder som presenteres i form av tegneseriebilder. På denne måten kan barnet lett gjenkjenne bildene og koble dem til de ulike lydene.